10-09-2021

Zuiderlicht College start met Virtual Reality zelf maken

Het schooljaar is weer begonnen bij het Zuiderlicht College in Amsterdam. Gisteren was ook de aftrap van het online leertraject dat VRinSCHOOL is gestart met 2 docenten van het Zuiderlicht College.

De school start de samenwerking met VRinSCHOOL en heeft gekozen voor Zelf maken van Virtual Reality. In 4 stappen wordt de school geleerd op welke manier ze een VR E-Learning kunnen maken.

In de eerste sessie is vooral aandacht gegeven aan het leerscript. Volgens de visie van VRinSCHOOL een zeer belangrijk onderdeel. Het script vormt immers de basis van je VR E-Learning. Binnen deze sessie wordt de leeruitdaging vastgesteld en tevens de succesvoorwaarden besproken.

Een belangrijke stelregel die we aan elke school meegeven is dat de VR E-Learning eenvoudig werkt, zelfstandig is uit te voeren door leerlingen en contextrijk leren stimuleert. Voldoet het script aan deze succesvoorwaarden dan is het tijd om verder te gaan met productie en bewerken.

‘We zijn gestart met het praktijkgericht programma de nieuwe leerweg, waarin we onderwijsvernieuwing willen toepassen en lessen in VR kunnen ontwikkelen’ aldus docent Dominique. Hierop vult docent Krista nog aan: leerlingen leren hierdoor op een andere manier en gaan de lesstof letterlijk ervaren en ontdekken’. We hebben er heel veel zin in!

Zie foto: Zuiderlicht College start met Virtual Reality zelf maken

ZuiderzeeCollege Virtual Reality