03-01-2022

Heerbeeck College maakt VR over Klimaatverandering

Bij het Heerbeeck College in Best-Oirschot vindt binnenkort een project over klimaatverandering plaats. De vraag van docent Mark van Weert was om VR zelf te maken en hierdoor zijn leerlingen op een unieke wijze mee te nemen in de lesstof.

Dit is gelukt met een uitgebreide leerervaring die is samengesteld en exact paste bij de lesstof. Kortom: eenvoudig te maken en makkelijk in gebruik via de Virtual reality brillen. Met één druk op de knop staan leerlingen met de VR bril op diverse plekken in de wereld waar klimaatverandering optreedt. Ook hebben we diverse video’s toegevoegd die de uitdagingen rondom het klimaat helder uitleggen.

In het nieuwe jaar gaan we deze leerervaring onder andere toepassen bij onze klimaat workshops. Erg leuk dus!

Ben je benieuwd of wil jij deze leerervaring op school ook gebruiken? Dit kan door te starten met het aanbod VR zelf maken van VRinSCHOOL. Elke school krijgt dan automatisch toegang tot alle content die andere scholen hebben gemaakt in CenarioVR. Meer weten? Plan een videocall of doe mee aan de gratis webinar voor virtual reality in het onderwijs.