19-5-2021

Het Vista College uit Heerlen is gestart met het verzorgen van online onderwijs via Virtual Reality.
Tijdens dit project krijgen studenten een VR-bril mee naar huis. Thuis stappen ze vervolgens in De Virtuele School omgeving waar alle studenten en docenten samenkomen.

Enthousiast vertelt Ivo van den Brok, i-coach en docent orde en veiligheid over de lancering van het project: ”in onze eerste kennismaking met Virtual Reality werden we enthousiast doordat je echt in een andere wereld stapt. En dus het gevoel hebt ergens anders te zijn. Ook is de persoonlijke interactie groter door avatars en handen die tot leven komen. Deze voordelen in combinatie met de focus die het geeft, heeft ertoe geleid dat we dit project gestart zijn. Online leren wordt hierdoor persoonlijker en meer inspirerend!”.

Bekijk bijgevoegde video voor een leuke impressie van een van de virtuele lessen.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

E-mail: tom@vrinschool.nl
Telefoon: 06 29 99 02 40