Virtual Reality workshops bij scholingsweken technasium

Dit jaar zijn we weer gestart met diverse virtual reality workshops voor Stichting Technasium scholen. De eerste workshop ging van start in Steenwijk. Doel: docenten en scholen leren hoe Virtual Reality breed in te zetten. Van 3D ontwerpen, 360 & animatie E-Learnings tot blended learning. Uiteindelijk met als doel om studenten te inspireren en activeren!

De opkomst in Steenwijk was hoog en er was veel enthousiasme bij de docenten. Belangrijk doel was om docenten handvatten te geven over een duurzame inzet van Virtual Reality binnen de school. Hiervoor is het zelf ervaren van VR ontzettend waardevol. De docenten gingen dan vooral ook zelf aan de slag!

Tijdens de Virtual Reality workshop zijn we gestart met 360 E-Learning en de analysetool. Vervolgens mochten leraren in het menselijk lichaam stappen met Biologie, waarbij ze via de controllers elke orgaanstelstel op de juiste plek diende te zetten. Vervolgens is er veel aandacht besteed aan 3D ontwerpen inladen in Virtual Reality. De docenten mochten samen in VR een 3D ontwerp presenteren en tonen aan andere groepjes. Kortom: een inspirerende dag met als doel om VR kwalitatief in te zetten binnen de eigen school.

De komende tijd zijn er nog workshops in Soesterberg (3 november), Eindhoven (25 november) en Den Haag (9 februari).

Indien je interesse hebt in een Virtual Reality workshop op jouw school, dan denken we graag mee. Ook is het mogelijk om tijdens een Open Dag bezoekers te inspireren met VR.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

E-mail: tom@vrinschool.nl
Telefoon: 06 29 99 02 40