HEERBEECK COLLEGE

VR Zelf maken

Docent Mark van Weert van het Heerbeeck College (Best-Oirschot) was voornemens om VR lesstof te maken over klimaatverandering. Via het traject VR zelf te maken heeft Mark geleerd om dit te doen en vervolgens binnen een project over klimaat toegepast op school.

Dit is gelukt met een uitgebreide leerervaring die is samengesteld en exact paste bij de lesstof. Bekijk hiervoor het filmpje hierover.

Quote van docent: Met één druk op de knop staan leerlingen met de VR bril op diverse plekken in de wereld waar klimaatverandering optreedt. Ook hebben we diverse video’s toegevoegd die de uitdagingen rondom het klimaat helder uitleggen.

In het nieuwe jaar gaan we deze leerervaring onder andere toepassen bij onze klimaat workshops. Erg leuk dus!

ZUIDERLICHT COLLEGE

Virtual Reality Zelf maken

Het Zuiderlicht College uit Amsterdam werkt op dit moment aan eigen VR E-Learnings. Het helpt ze om virtual reality voor eigen doeleinden in te zetten. Ze leren op welke wijze Virtual Reality via 360 beelden zelf te maken en vervolgens vragen toe te voegen. De zelf gemaakt VR E-Learning kan vervolgens door docenten en leerlingen met één druk op de knop gebruikt worden.

TECHNASIUM

Workshops voor scholingsweken

Voor stichting technasium nemen we docenten mee in de mogelijkheden van virtual reality tijdens de scholingsweken. Gedurende deze 2,5 uur durende workshops leren docenten op welke wijze virtual reality het beste ingezet kan worden. Ook veel andere scholen kiezen tijdens open dagen of studiedagen voor VR workshops om de mogelijkheden te ontdekken.

VISTA COLLEGE

Blended Learning

MBO opleiding het Vista College is afgelopen jaar gestart met blended learning via Virtual Reality. Meer dan 20 studenten leren vanuit thuis via Virtual Reality en stappen in een inspirerende leeromgeving.