• JE EIGEN COLLEGEZAAL

Geef les op afstand vanuit de virtuele collegezaal!

• PERSOONLIJK CONTACT

Betrek je leerlingen!

• LEREN DOOR TE DOEN!

Zet leerlingen virtueel aan het werk!

BOEK DEMO

HOE WERKT THUISONDERWIJS IN VR?

Een pandemie, ziekte of ramp benadrukt het belang van thuisonderwijs.
Het laat zien dat onderwijs altijd door moet gaan.

VR thuisonderwijs is een module die helpt om onderwijs op afstand actiever en persoonlijker te maken. In de volgende 4 stappen laten we zien hoe thuisonderwijs via Virtual Reality werkt.

LES VOORBEREIDEN IN LERARENDASHBOARD

Voorafgaand aan de les zet je in het lerarendashboard de gewenste PPT slides of filmpjes klaar. In Virtual Reality heb je immers een groot scherm tot je beschikking voor de klassikale VR les. Prettig om alle slides dus klaar te zetten, zodat de les en uitleg goed verloopt. Kortom: thuisonderwijs via Virtual Reality heeft veel overeenkomsten met een klassikale les die je geeft in de werkelijkheid.

GEEF LES IN DE COLLEGEZAAL

De school krijgt een eigen Virtuele Collegezaal waar de leraar les geeft. De leerlingen kunnen hierdoor op afstand actief deelnemen vanuit Virtual Reality. Ze kunnen iets aanwijzen op het virtuele scherm of zelfs een hand opsteken. Tijdens de klassikale uitleg kun je hierdoor leerlingen actiever betrekken bij de les op afstand.

GEEF LES IN DE COLLEGEZAAL

LEREN DOOR TE DOEN

Na een klassikale uitleg is het mogelijk om leerlingen in groepjes te verdelen vanuit de Virtuele School. In deze klaslokalen gaan leerlingen met VR opdrachten (zie leermodules) aan de slag en leren ze door te doen! Hierin maakt onderwijs op afstand via Virtual Reality het verschil ten opzichte van andere digitale methoden. Leerlingen werken immers met handen en volgen thuisonderwijs op een actieve wijze!

BESCHIKBAAR VOOR LAPTOP/VR BRIL

De virtuele school is toegankelijk via Virtual Reality. Dit zorgt er immers ook voor dat je ‘true precense’ ervaart en met handen kunt werken. Een investering die in stappen gemaakt kan worden door met een specifieke pilotgroep binnen de school te starten. Hierdoor ontwikkel je het thuisonderwijs binnen de school zodat je bent voorbereid op de toekomst. Heeft iemand toch geen VR bril, dan kun je ook meekijken vanuit de laptop.

BESCHIKBAAR VOOR LAPTOP/VR BRIL