Curio Steenspil en VRinSCHOOL vervolgen samenwerking

14 februari 2020, Halsteren

Al diverse jaren werken Curio Steenspil en VRinSCHOOL hecht samen rondom educatieve Virtual Reality (VR). In verschillende fases wordt de school begeleid naar een duurzame integratie van VR in het lesaanbod. De eerste kennismaking is vormgegeven via een workshopprogramma voor zowel leraren als leerlingen. Deze laagdrempelige workshops helpen bij het creëren van draagvlak binnen de school.

De tweede fase kenmerkt zich door de investering in VR hardware en opleiding voor docenten. Het doel is immers om dagelijkse lessen zelfstandig te kunnen verrijken. VRinSCHOOL draagt hieraan bij via een opleidingsprogramma en de inrichting van een uniek VR experience lokaal.
Michel van loon, afdelingsmanager Curio Steenspil hierover: ”Het VR-lokaal zorgt ervoor dat de technologie een vaste en zichtbare plek krijgt binnen de school. Leraren en leerlingen zijn erg enthousiast. Tevens draagt het bij aan een innovatieve uitstraling van de school naar buiten toe”.

Ook in 2020 vervolgen Curio Steenspil en VRinSCHOOL de prettige samenwerking. Via concrete modules en bijpassend lesmateriaal werkt de school aan een projectmatige integratie. Daarin werken leraren en leerlingen toe naar de oplevering van concrete VR eindproducten (lees: educatieve content).