Reeshof College van start met lesmodule Sketchup & VR

Reeshof College Tilburg opent haar eigen Virtuele School

20-08-2020

Vanaf schooljaar 2020 – 2021 opent Reeshof College Tilburg haar eigen Virtuele School. Een unieke virtuele omgeving waarin leerlingen samen komen, werken aan diverse VR leeropdrachten en leren presenteren via een nieuwe technologie (VR).  De lesmodule Sketchup & VR is de eerste lesmodule waarmee de school gaat werken in De Virtuele School.

Aan het begin van dit schooljaar ontving de school haar eigen VR hardware en heeft een groep docenten deelgenomen aan de opleiding om succesvol te kunnen werken in De Virtuele School.

De school had al langer de wens om lessen Sketchup te verrijken met VR. ”Onze leerlingen leren 3D ontwerpen te maken met Sketchup. Een VR bril maakt het mogelijk om hier vervolgens om- en doorheen te lopen, op te pakken en het ontwerp echt te beleven. Dit is winst en vooral ook gewoon leuk. Kortom: verhoogd leereffect. Er zijn veel meer mogelijkheden maar hier beginnen we mee” – aldus Martijn, leraar Reeshof College.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op:

E-mail: tom@vrinschool.nl
Telefoon: 06 29 99 02 40