Pieter Groen integreert VR binnen keuzevakken

3 maart 2020, Katwijk

Al enkele jaren werken Pieter Groen  en VRinSCHOOL prettig samen rondom het gebruik van Virtual Reality (VR) in de les. De eerste stappen zijn gezet via workshopprogramma’s voor leerlingen en docenten. ”De workshops hebben onze leerlingen en docenten op laagdrempelige wijze kennis laten maken met de technologie” aldus Manouk, docent Wetenschap Academy.

Dit kalenderjaar heeft Pieter Groen besloten te investeren in hardware (zie foto) en een opleidingsprogramma voor docenten. Op deze wijze kan de school functioneel en structureel gebruik maken van de technologie. Binnen de Pieter Groen Acadamy (wetenschap en technologie) gaat VR een vaste plek krijgen. Leerlingen gaan aan de slag met de modules 360 graden video en VR animatie. Tijdens deze modules werken de leerlingen projectmatig toe naar concrete VR eindproducten. Voorbeelden hiervan zijn 360 graden instructiefilms, virtuele schooltour of een geanimeerde VR wereld.