ONDERWIJS OP AFSTAND VIA VIRTUAL REALITY

Samen bouwen aan het onderwijs van de toekomst!

De wereld digitaliseert en verandert razendsnel. De wijze waarop we consumeren en sociaal actief zijn, is de afgelopen 10 jaar enorm verandert. Deze transformatie gaat de komende jaren alleen maar versnellen. Door de opgang van het internet, bevinden we ons in een online wereld, die virtueel steeds meer overeenkomsten heeft met de werkelijkheid. De COVID-19 pandemie versnelt deze ontwikkeling en het onderwijs dient hierop in te spelen. Hoe kan onderwijs op afstand via Virtual Reality hieraan bijdragen?

Onze missie vanuit VRinSCHOOL is om te helpen en samen met het onderwijs een Virtuele School te bouwen, waarin scholen kwalitatief onderwijs op afstand bieden. Het gezegde regeren is vooruitzien is in deze tijd zeer van toepassing voor onderwijsinstellingen, schooldirecteuren en schoolleiders.

Uiteraard is Rome niet in één dag gebouwd, en dient een school in de juiste stappen zich hierop voor te bereiden. Leraren, leerlingen en onderwijsontwikkelaars en aanbieders dienen in het juiste tempo stappen te maken. Dit doen we met de oprichting van de Virtuele School en de filosofie om dit in stappen door te ontwikkelen met stakeholders uit het onderwijs.

Toekomstvisie De Virtuele School

Op dit moment focussen we ons op leermodules, zodat Virtual Reality lesstof verrijkt in de klas. Eén van de nieuwste leermodules is VR Les op afstand.

Ons programma biedt in de toekomst immers veel mogelijkheden hiervoor zodat onderwijs op afstand verbetert.

In Virtual Reality komen leerlingen en leraar samen en de leraar heeft tools om zijn les kwalitatief aan te bieden. Via een virtueel whitebord kan hij uitleg geven, lesstof visualiseren in 3D en meer contact maken middels gebaren en lichaamstaal. Kortom: de mix tussen virtueel en fysiek onderwijs wordt belangrijker en onze organisatie wil graag met passie en energie hier samen met het onderwijs aan bijdragen.

De volgende filmpjes zijn een mooie vertaling van onze visie van De Virtuele School. De basis van deze programma’s gecombineerd met lesmodules en een veilige omgeving voor je eigen school. Dat is de kracht van De Virtuele School aangeboden door VRinSCHOOL.

Wilt uw school ook een virtuele school openen en meebouwen aan het onderwijs van de toekomst?