03-03-2021

Leraren Biologie (Kempenhorst College) starten VR training 

Afgelopen week is de eerste training verzorgt in Virtual Reality voor de sectie biologie van het Kempenhorst College uit Oirschot. Het komend jaar gaan de leraren tijdens de lessen Biologie ook Virtual Reality inzetten. Naast de huidige training leren ze bij de volgende training om ook zelf Biologie opdrachten voor VR te maken in De Virtuele School.

Hierdoor kan het Kempenhorst College op een innovatieve wijze onderwijs aanbieden binnen het vak Biologie. Op deze wijze wordt de digitale of geschreven lesstof verrijkt via Virtual Reality doordat leerlingen in het menselijk lichaam stappen en interacteren met de lesstof.

Pim Pijnenburg, docent Biologie binnen het Kempenhorst College is enthousiast: de training is erg waardevol en leuk. Het viel ons op dat alles makkelijk werkt. De brillen zijn eenvoudig aan te zetten en met 1 druk op de knop zit je in een virtuele leeromgeving. Hier hebben we diverse opdrachten rondom Biologie en het menselijk lichaam mogen oefenen. Op het einde hebben we een concrete opdracht meegekregen zodat we ook daadwerkelijk zelf aan de slag gaan. In de volgende virtuele training wordt dit geëvalueerd en leren we ook op welke manier we zelf opdrachten kunnen maken voor Virtual Reality Biologie.

De module VR Biologie is mede ontwikkeld in samenwerking met Malmberg – Biologie voor jou. Wanneer jouw school ook interesse hierin heeft, dan is het mogelijk om een pilot aan te vragen.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

E-mail: tom@vrinschool.nl
Telefoon: 06 29 99 02 40
Website: www.vrinschool.nl

© Copyright - VRinSCHOOL © 2017 | PSV-laan 81, 5616 LX Eindhoven | KVK-nummer 58404538 | BTW nummer NL002312125B67 - Privacy en cookiebeleid
× Hoe kan ik je helpen?