DONGEMOND COLLEGE

3D Ontwerpen

Het Dongemond College werkt inmiddels alweer 3  jaar met 3D ontwerpen in VR. Onder leiding van Steven Middelkoop en  Frans Hakkel hebben leerlingen de mogelijkheid om modellen uit Solidworks in te laden naar Virtual Reality. Vervolgens bekijken, bespreken en presenteren leerlingen eigen modellen in de Virtuele wereld. Bekijk het filmpje voor meer informatie en uitleg van de docenten en leerlingen.

ZUIDERLICHT COLLEGE

Virtual Reality Zelf maken

Het Zuiderlicht College uit Amsterdam werkt op dit moment aan eigen VR E-Learnings. Het helpt ze om virtual reality voor eigen doeleinden in te zetten. Ze leren op welke wijze Virtual Reality via 360 beelden zelf te maken en vervolgens vragen toe te voegen. De zelf gemaakt VR E-Learning kan vervolgens door docenten en leerlingen met één druk op de knop gebruikt worden.

TECHNASIUM

Workshops voor scholingsweken

Voor stichting technasium nemen we docenten mee in de mogelijkheden van virtual reality tijdens de scholingsweken. Gedurende deze 2,5 uur durende workshops leren docenten op welke wijze virtual reality het beste ingezet kan worden. Ook veel andere scholen kiezen tijdens open dagen of studiedagen voor VR workshops om de mogelijkheden te ontdekken.

VISTA COLLEGE

Blended Learning

MBO opleiding het Vista College is afgelopen jaar gestart met blended learning via Virtual Reality. Meer dan 20 studenten leren vanuit thuis via Virtual Reality en stappen in een inspirerende leeromgeving.