Kempenhorst College aan de slag met VR binnen MVI profiel

11 februari 2020, Oirschot

Het Kempenhorst College uit Oirschot is onlangs gestart met de integratie van Virtual Reality (VR) binnen haar lesaanbod. Met name binnen het profiel media, vormgeving en ICT (MVI) gaat de technologie structureel geïntegreerd worden.

Begin februari ontving de school haar VR-station (zie foto) zodat de technologie een zichtbare en vaste plek krijgt. De komende periode zal een groep docenten opgeleid worden om de module 360 graden video en de module VR animatie projectmatig te integreren. ”De VR modules laten onze leerlingen projectmatig kennismaken met VR technologie. Dit vinden we belangrijk omdat VR een steeds grotere rol speelt binnen diverse sectoren op de arbeidsmarkt. Hierdoor halen onze leerlingen kennis in huis die van onderscheidende waarde is binnen het werkveld” Aldus René van den Eertwegh, docent MVI Kempenhorst College.