Geen verplichte FB login in Virtual Reality bril Quest2?

Gisteren heeft Facebook bekend gemaakt dat binnenkort ook zonder FB profiel inloggen mogelijk wordt. Helaas zijn er nog geen specifieke details gedeeld. Niettemin is dit goed nieuws voor de ontwikkeling en het gebruik van Virtual reality brillen binnen scholen. In deze tijd is privacy een belangrijk onderwerp en we denken hier continu over mee met onze scholen. In het FB evenement van gisteren werd de volgende uitspraak gedaan over deze verplicht inlog:

Quote Facebook CEO, Mark Zuckerberg: “As we’ve focused more on work, and frankly as we’ve heard your feedback more broadly, we’re working on making it so you can log into Quest with an account other than your personal Facebook account,”

Eerder schreven we hierover ook het volgende artikel: https://vrinschool.nl/welke-virtualrealitybrillen-voor-mijn-school/

Uiteraard blijft privacy een aandachtspunt en is het soms lastig hierin positie in te nemen. Tegenwoordig is bij elk groot techbedrijf data immers een onderdeel van het businessmodel. Wij geloven er vooral in dat het gebruik van content binnen scholen hierin de belangrijkste rol speelt. Hieruit komt immers de data voort.

Vanuit VRinSchool zetten we daarom ook in op een educatief aanbod dat scholen helpt en goed omgaat met de privacy belangen binnen de scholen. Op deze manier zijn er steeds meer mogelijkheden om Virtual Reality een waardevolle bijdrage te laten leveren als leermiddel en tevens steeds meer impact heeft binnen virtueel en actief leren.

In onderstaande video wordt ook meer uitleg gegeven over de toekomstmogelijkheden van Virtual Reality. Het geloof hierin is enorm groot. Zie ook de overkoepelende naamswijziging van Facebook naar Meta. Buiten alle imago uitdagingen die Facebook treft, willen wij vooral kijken naar de kansen die Virtual Reality biedt binnen het onderwijs.

Metaverse
Leuk om nog eens stil te staan bij de definitie en ideeën van de Metaverse. “it’s a  place where you get together with friends and family and can work, learn, play, shop and create”. Volgens Meta is dit een volgende stap voor de online wereld die meer ‘immersive’ is.

Op het gebied van onderwijs biedt dit enorme kansen. Samen met onze partner Connec2 wordt gewerkt aan een programma waarmee scholen een educatieve metaverse kunnen bouwen. Oftewel: een plek met een bundeling van E-Learnings, waardoor studenten actief kunnen leren. Ook als ze niet op school zijn. In onderstaande illustratie krijg je een beeld over dit idee, waardoor een stap in Virtual Reality voor scholen een enorm perspectief biedt richting de ontwikkeling van blended learning. Tegelijkertijd is het inzetten en ontdekken van Virtual Reality de eerste stap voor scholen. Dit doen we via een concreet aanbod, waardoor scholen direct aan de slag kunnen.

We blijven we alles volgen en  houden iedereen uiteraard op de hoogte over de kansen en mogelijkheden van Virtual Reality in het onderwijs. Bij vragen, aanvullingen of ideeën, kun je altijd even contact met me opnemen.

E-mail: tom@vrinschool.nl
Telefoon: 06 29 99 02 40

De Virtuele School

© Copyright - VRinSCHOOL © 2017 | PSV-laan 81, 5616 LX Eindhoven | KVK-nummer 58404538 | BTW nummer NL002312125B67 - Privacy en cookiebeleid
× Hoe kan ik je helpen?