• DE VR EXPEDITIE

School weer open? Verras je leerlingen met een unieke Virtual Reality activiteit die volledig coronaproof is!

BOEKEN
  • DE VR EXPEDITIE

BOEKEN

WAAROM KIEZEN SCHOLEN VOOR DE VR EXPEDITIE?

De huidige tijd is niet makkelijk voor leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs. Niet op vakantie, geen excursies en veel binnen moeten blijven.

Daarom is de VR Expeditie bedacht! Voor scholen die weer opengaan en leerlingen willen verrassen, op reis laten gaan en dit volgens de corona maatregelen willen doen. In de volgende vier stappen krijg je meer uitleg over de VR expeditie.

Kortom: een educatieve activiteit waarbij leerlingen op expeditie mogen.

CORONAPROOF!

De VR expeditie is een pakket dat volledig is ingericht volgens de corona voorschriften. De leraar kan het eenvoudig zelf verzorgen, de brillen kunnen gemakkelijk ontsmet worden en leerlingen werken in duo’s. Dit betekent dat elke leerling de activiteit kan uitvoeren vanuit zijn of haar vaste plek.

De VR expeditie bestaat uit:

• Een VR oplaadstation met 16 Oculus Quest brillen
  • Onze educatieve VR expeditie app met een wereldreis van >30 plekken op aarde
  • Bijbehorende invulopdrachten met een wereldkaart
  • Desinfectie middelen voor de VR brillen
  • Eenvoudige video instructie voor de leraar

Kortom: een unieke activiteit waarin leerlingen een educatieve reis gaan beleven op interactieve wijze, waarbij ze het schoolgebouw niet hoeven verlaten.

CORONAPROOF!

De VR expeditie is een pakket dat volledig is ingericht volgens de corona voorschriften. De leraar kan het eenvoudig zelf verzorgen, de brillen kunnen eenvoudig ontsmet worden en leerlingen werken in duo’s. Dit betekent dat elke leerling de activiteit kan uitvoeren vanuit zijn of haar vaste plek.

De VR expeditie bestaat uit:

• Een VR oplaadstation met 16 Oculus Quest brillen
  • Onze educatieve VR expeditie app met een wereldreis van >30 plekken op aarde
  • Bijbehorende invulopdrachten met een wereldkaart
  • Desinfectie middelen voor de VR brillen
  • Eenvoudige video instructie voor de leraar

ACTIVITEIT

Leerlingen gaan in duo’s op reis in Virtual Reality. Ze bezoeken in de VR bril meer dan 30 prachtige plekken over de hele wereld. Door Virtual Reality hebben ze echt het gevoel daar te zijn. Kortom: een unieke expeditie voor alle leerlingen.

Op de wereldkaart kunnen de leerlingen invullen, waar ze zijn geweest. Uiteraard krijgen ze hierover tips in de VR expeditie app. Hebben ze goed opgelet en geluisterd, dan leren ze op inspirerende wijze meer over de prachtige plekken op de wereld.

Het Colosseum in Rome, gletsjers in IJsland of de woestijn in Egypte. Alles komt voorbij en is een unieke ervaring. Uiteraard kan de leraar nakijken, tips geven of er een leuke competitie van maken. In ieder geval een garantie voor leren op een inspirerende en leuke manier.

De opdracht wordt in 2 niveaus aangeboden voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

ACTIVITEIT

Dus jouw leerlingen gaan op expeditie naar het Colosseum in Rome, gletsjers in IJsland of de woestijn in Egypte. Alles komt voorbij en is een unieke ervaring. Uiteraard kan de leraar nakijken, tips geven of er een leuke competitie van maken. In ieder geval een garantie voor leren op een inspirerende en leuke manier.

ORGANISATIE

De komende tijd helaas nog even geen schoolreis of excursie voor de leerlingen. Hiervoor is de Virtual Reality Expeditie activiteit een mooie oplossing. De leerlingen blijven in de school, maar gaan toch op reis naar plekken waar ze nog nooit zijn geweest.

Om te voldoen aan de voorschriften hebben we een pakket bedacht dat een school volledig zelfstandig kan gebruiken. Dit betekent dat de school een dagdeel of hele dag van het pakket gebruik kan maken.

Elke activiteit duurt 50 minuten en is geschikt voor een klas van maximaal 32 personen. Bij één dagdeel zijn dit 2-4 groepen en bij een hele dag zijn dit 4-8 groepen.

De VR activiteit kan de school per lokaal aanbieden, want het gehele VR pakket is mobiel. In de klas geeft de leraar per 2 leerlingen een VR bril en de opdrachtenkaart. Bij de uitleg van de opdracht en de VR bril kan de leraar de instructievideo klassikaal afspelen.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn gebaseerd op dagdelen (1 dagdeel, hele dag of op maat) en zelfstandig uit te voeren.

Indien gewenst kan de gehele activiteit ook door onze begeleider worden verzorgd. In dat geval worden er extra kosten gerekend per dagdeel (€125,- excl. BTW) en dienen de corona voorschriften strikt worden nageleefd.

Ben je enthousiast geworden? Vul onderstaand boekingsformulier in en geef aan welk pakket je kiest.

Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen over de mogelijkheden bij Tom Aerts 0629990240 of tom@vrinschool.nl.

1 DAGDEEL

• Van 9:00 uur – 13:00 uur