Dongemond College aan de slag met Virtual Reality

18-9-2020

Al langer had Dongemond College uit Raamsdonksveer de wens om lessen Solidworks te verrijken met Virtual Reality (VR). In samenwerking met VRinSCHOOL kan de school hier nu invulling aan geven. Via de De Virtuele School software en de lesmodule VR Solidworks gaat de school hiermee van start.

Met uitgewerkte leeropdrachten, een realistische situatieschets vanuit de arbeidsmarkt en video tutorials worden docenten en leerlingen bij de hand genomen voor succesvol gebruik in de klas.

”We leren onze leerlingen 3D ontwerpen via Solidworks. Met de toevoeging van VR kunnen we de leerlingen een realistische beeld geven van het prototype 3D ontwerp. Ook komen leerlingen samen in VR om het ontwerp te bespreken en te presenteren. Een hele mooie verrijking dat niet alleen erg functioneel is maar ook het leerplezier stimuleert” – Aldus Steven, Docent O&O-techniek op het Dongemond College.

Onlangs heeft de school alle benodigde middelen in ontvangst genomen. Daarin heeft de school gekozen voor het VR station zodat de VR-brillen een zichtbare plek krijgen en centraal opgeladen worden. Ook heeft een groep docenten inmiddels deelgenomen aan de eerste trainingssessie om succesvol gebruik te kunnen maken van de hardware, software en leeropdrachten.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

E-mail: tom@vrinschool.nl
Telefoon: 06 29 99 02 40