24-9-2021

Steeds meer Technasium scholen aan de slag met Virtual Reality (VR) binnen het vak Onderzoeken & Ontwerpen.
Ook de leerlingen van Dongemond College locatie Made gaan vanaf dit schooljaar aan de slag met VR tijdens de les.

Richard Mommersteeg, docent IT en O&O: We gaan het vooral gebruiken om onze 3D Solidworks modellen in te laden in Virtual Reality. We werken voor echte opdrachtgevers, zoals een landbouwarchitect. Die geeft ons een tekening. Onze leerlingen krijgen vervolgens de opdracht om deze tekening om te zetten naar een VR 3D ontwerp. Ook gaan ze het eindresultaat aan de opdrachtgever presenteren in Virtual Reality”.

Dongemond College locatie Raamsdonksveer is afgelopen schooljaar al gestart met VR. Beide scholen staan in nauw contact met elkaar en zijn erg enthousiast over de mogelijkheden. Naast VR 3D Ontwerpen gaan beide scholen het online leertraject ”VR Zelf Maken” volgen. Tijdens dit traject gaan docenten leren om zelf VR E-learnings te maken. Dit zijn concrete VR opdrachten met toetsing welke eenvoudig en individueel door leerlingen te gebruiken zijn in de klas. ”Hiermee kunnen we VR steeds breder integreren binnen onze scholen” – Aldus de docenten van beide locaties.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

E-mail: tom@vrinschool.nl
Telefoon: 06 29 99 02 40