28-6-2021

Steeds meer bedrijven en scholen zoeken naar oplossingen om virtueel te leren. Via onderstaande voorbeeldcases leg ik meer uit over de toepassingen. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf of school.

Verkeerslessen oefenen in 360
Een 360 video of foto binnen een E-Learning module biedt enorme kansen om werkelijke situaties in beeld te brengen en te ervaren. De leerling stapt in het verkeer en dient de juiste keuzes te maken, zonder dat een fout fataal is. Kortom: een unieke manier om deelnemers aan het verkeer voor te bereiden op de werkelijkheid.

Verkeer virtual reality

Opname 360 verkeerslessen

Leer je talen in 360
Een rollenspel uit een boek is wat anders dan Engels of Spaans leren in een levensechte situatie. Hiervoor is VR in 360 een perfecte oplossing. De deelnemers komen immers dichtbij de werkelijkheid. Zoals een rollenspel in een restaurant, winkel of een park. Deze vorm van training is via 360 op een efficiënte en levensechte wijze te realiseren.

Taal leren virtual reality

Sociaal leren op afstand
In april 2021 heeft het Vista College uit Heerlen (MBO) een start gemaakt met hybrideonderwijs via Virtual Reality. Hierin hebben 25 leerlingen vanuit thuis onderwijs gekregen en konden zij actief deelnemen aan inspirerende lessen. In samenwerking met VRinSCHOOL kregen de leerlingen les vanuit een virtuele school waarin elke leerling actief betrokken was. Een succesvolle pilot die uitgebreid wordt naar het nieuwe schooljaar.

Afstandsonderwijs virtual reality

Een betonconstructie bouwen in VR
Het grote voordeel  van een geanimeerde wereld is dat gebruikers niet alleen visueel, maar ook met handen actief aan de slag gaan. Voor een technische opleiding binnen een school of bedrijf is dit zeer waardevol. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de nieuwste VR trainingen van opleidingsbedrijf Bouwmensen. Studenten gaan in een virtuele wereld aan de slag en zijn hierdoor beter voorbereid op het werkveld.

Teslasuit Virtual Reality

Veiligheidstrainingen in een VR suit
Training in VR benadert steeds verder de werkelijkheid. Hiervan is de nieuwste innovatie Teslasuit een interessant voorbeeld. Gedurende een training voelt de deelnemer in VR immers ook gewicht en koud of warmte. Kortom: het lijkt science-fiction maar is nu al werkelijkheid.

Dit is enkel een greep uit de mogelijkheden, maar de ontwikkeling van Virtual Reality is niet te stoppen. Ook uit onderzoek blijkt immers de toegevoegde waarde. (lees hiervoor het PWC onderzoek eens door) Wil je ook Virtual Reality inzetten om medewerkers of studenten te trainen? Bedenk dan eerst wat je exacte uitdaging is en oriënteer je goed.

*Tip: kom een keer kennismaken met alle mogelijkheden in het Education Centre te Eindhoven. Dit is de thuishaven van VRinSCHOOL en VRinWORK en een unieke ontdekplek.