Virtual Reality brillen op school

13-09-2021

Het Damstede Lyceum uit Amsterdam gaat haar lessen verrijken met Virtual Reality (VR).

”Tijdens de lessen Onderzoeken & Ontwerpen (O&O) binnen ons Technasium werken leerlingen met SketchUp. Met de toevoeging van Virtual Reality kunnen onze leerlingen letterlijk in de zelfgemaakte 3d modellen stappen. Ook kunnen ze 3d modellen vastpakken, ontleden en presenteren aan elkaar met gepersonaliseerde avatars. Dit biedt prachtige mogelijkheden. Denk hierbij aan het inrichten van een huis of bouwplaats of presenteren van een prototype productontwerp”- aldus de sectie O&O van het Damstede Lyceum.

In september ontving de school de VR hardware. Hiervoor is gekozen voor diverse Oculus Quest 2 vr-brillen. Ook is gekozen voor het VR-station zodat alle vr-brillen netjes opgeborgen en opgeladen kunnen worden.

Verder hebben docenten O&O deelgenomen aan de training rondom het gebruik van de vr-brillen en het het programma De Virtuele School. In november gaan ook de secties aardrijkskunde en biologie de mogelijkheden van VR voor hun vak ontdekken.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

E-mail: tom@vrinschool.nl
Telefoon: 06 29 99 02 40