Albeda RTHA: Realistische leersituaties aanbieden via VR.

21 februari 2020, Rotterdam

Virtual Reality (VR) biedt veel mogelijkheden voor het onderwijs. Ook Albeda Rotterdam The Hague Airport College (RTHA) ziet de meerwaarde en start in 2020 haar samenwerking met VRinSCHOOL.

Als aftrap van de samenwerking hebben Luchtvaart en Dienstverlening studenten binnen het keuzevak Innovatie een VR workshop gevolgd. Deze – voor veel studenten – eerste kennismaking met VR gaf veel inspiratie rondom de mogelijkheden. Roos, studente luchtvaart en dienstverlening hierover: ”oefeningen en instructies in en om het vliegtuig kunnen nu in VR gesimuleerd worden”. Natuurlijk heeft de werkelijke situatie onze voorkeur maar dat gaat in veel gevallen niet vanwege tijd en middelen. VR is daarom een prachtig middel om deze oefeningen toch te kunnen doen zodat we goed voorbereid zijn”.

Daarnaast is ook het VR-station geleverd op locatie (zie foto). De komende periode verzorgt VRinSCHOOL een opleidingsprogramma voor een groep docenten. ”We zijn voornemens de technologie structureel en functioneel te gaan gebruiken binnen ons lesaanbod. Deze opleiding is van belang om de juist kennis en kunde in huis te halen zodat we VR projectmatig kunnen integreren, aldus Alberto, docent innovatie op het Albeda RTHA.